Sült brokkoli
- 10 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 2 adag
A brokkolinál hálásabb zöldséget aligha találni. Batátával sült kombinációja örömöt szerez nem egy fogyasztójának. Minden alkalomhoz illik, így elkészítését sosem bánjuk meg. Nem is beszélve az egészséges alapanyagokról, amelyeket az étel tartalmaz.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 355 kcal
- 19 g fehérje
- 16 g zsír
- 35 g szénhidrát
Összetevők
2 adag
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
2
Egy nagyobb fazekat töltsön meg félig vízzel. A batátát hámozza meg és vágja kb 0,5 cm vastag szeletekre. A brokkolit mossa meg és szedje szét rózsákra.
3
A batátát és a brokkolit tegye forró vízbe, és közepes lángon 2 percig főzze.
4
Ha megfőtt, leszűrve tegye kis sütőedénybe (20 cm × 30 cm).
5
Ezután verje fel a tojást a tejszínnel, az áttört fokhagymával, és öntse a sütőtálba a zöldségre. Sózza, borsozza meg, a tálat tegye a sütőbe és süsse kb 15–20 percig 170–180 °C-on.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
köretnek remek, kicsit tovább sütöttem
Automatikus fordítás
Sárgarépát és mozzarellát tettem bele és nagyon jó! A tejszínnel és a fűszerekkel sem spóroltam, mert enélkül tényleg nyájas lenne. Köretnek is megfelelne. 👍
Automatikus fordítás
Már az összes vélemény elolvasása előtt arra gondoltam, hogy jó lenne sajtot szórni rá, így a legtöbbjükkel egyetértettem. Különben hús mellé köretnek is jó, csak húsevő vagyok. Megpróbálom sütni azzal a sajttal.
Automatikus fordítás