Sült cukkini marhahússal
- 20 perc
- 52 perc
- Közepesen nehéz
- 3 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 689 kcal
- 42 g fehérje
- 53 g zsír
- 11 g szénhidrát
Összetevők
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½x közepes fehér hagyma (apróra vágva)
- 500 g minőségi darált marhahús
- 3 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 2 teáskanál őrölt édes paprika
- 400 g konzerves szeletelt paradicsom
- 6x kis méretű, kerek cukkini
- 60 g parmezán (durvára reszelni)
- 1x közepes avokádó
- 1 maroknyi friss metélőhagyma (apróra vágni)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
Egy mélyebb serpenyőben melegítsenek meg egy evőkanál olívaolajat, tegyék rá az apróra vágott fehér hagymát, majd hirtelen dinszteljék közepes lángon 2 percig.
Tegyék a serpenyőbe a darált húst, és dinszteljék további 5 percig közepes lángon.
Ízesítsék a húskeveréket áttört fokhagymával, sóval, borssal és édes paprikával.
Végül tegyék rá a szeletelt konzervparadicsomot (a levével együtt), majd tegyék takarékra a lángot, fedjék le a serpenyőt, és párolják a keveréket 10-15 percig.
Amíg a hús puhul, mossák meg a cukkinit, vágják le mindegyiknek a tetejét, és kanállal vájják ki a közepét.
A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral.
Tegyék rá a kivájt cukkiniket, töltsenek mindegyikbe húskeveréket, majd szórják meg reszelt parmezánnal. Fedjék le a sütőlapot alufóliával, majd tegyék előmelegített sütőbe, és süssék 170-180 °C-on 25-30 percig.
Amíg sül a cukkini, hámozzák meg az avokádót, vegyék ki a magját, majd vágják szeletekre.
A sült cukkinit díszítsék avokádószeletekkel, és friss metélőhagymával meghintve tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó,nagyon szerettük.Recept szerint készítettem,csak a paradicsom volt házi.
Automatikus fordítás