KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.

2

Az alaposan megmosott batátákat kenjék be 2 evőkanál olívaolajjal, néhányszor szurkálják meg villával, majd hosszában vágják félbe mindkettőt.

3

A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral, tegyék rá a batátákat, majd rakják az előmelegített sütőbe 50 percre sülni 170-180 °C-on.

4

Amíg sül a batáta, egy serpenyőben melegítsék meg a tisztított vajat, tegyék rá az apróra vágott mogyoróhagymát, majd 2-3 percig dinszteljék közepes lángon.

5

Tegyék a serpenyőbe az áttört fokhagymát és a marhahúst, majd kevergetve süssék további kb. 10-12 percig, végül pedig zárják el a lángot.

6

Ezután tegyék a húshoz a felvagdosott fodros kelt és a metélőhagymát, majd keverjék össze.

7

A megsült batátát vegyék ki a sütőből, és egyenletesen töltsék meg a húskeverékkel.

8

Végül mindkét batátát szórják meg a reszelt feta sajttal, ízesítsék sóval, borssal, úgy tálalják.

TIPP
Fodros kel helyett használhatnak például bébispenótot vagy rukkolát is.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Beata Schmidt
04. szeptember 2022

Egyszerű, de kiváló. Ajánlom :)

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Értékelések_1080766
kristyna.capkova7@gmail.com
05. március 2022

Ája Šveřepová
18. augusztus 2021

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit