Sült karfiol tahini szósszal
- 15 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 354 kcal
- 14 g fehérje
- 27 g zsír
- 12 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 200 °C-ra. Készítsen elő sütőlapot és fedje le sütőpapírral.
A karfiolt szedje rózsákra és mossa meg. A karfiolrózsákat tegye az előkészített sütőlapra, sózza, borsozza meg, majd csöpögtessen rá olivaolajat.
A sütőlapot tegye az előmelegített sütőbe és süsse 30–35 percig 190–200 °C-on.
Amíg sül a karfiol, készítse elő a szószt: a tahinit tegye tálkába, adja hozzá az áttört fokhagyma gerezdeket, a lime-levet és a túrót. Szükség esetén sózza meg, illetve adjon hozzá egy kis vizet, majd jól keverje össze.
A sült karfiolt hintse meg mogyoróval, és tahini szósszal tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A szószhoz extra őrölt koriandert tettem.
Automatikus fordítás