
Teljes készlet Jókat eszünk

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
Tisztítsa meg a csirkemellet, és sózza, borsozza meg mindkét oldalát. Serpenyőben melegítsen meg egy evőkanál napraforgóolajat, tegye rá a csirkemellet és süsse mindkét oldalát 3-3 percig.
A húsos serpenyőt helyezze be a 170—180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse 10 percig.
Egy nagyobb fazékba tegye bele a borsót és a mentát, öntsön rá 500 ml vizet és sózza meg. Forralja fel, majd főzze maximum 5 percig.
Szűrje le a borsót és a mentát, és a langyos tej fokozatos hozzáadásával turmixolja össze. A borsópürét sóval, borssal ízesítse.
A minőségi sonkát vágja kis csíkokra, és száraz serpenyőben pirítsa meg hirtelen, 2-3 percig.
A tálalóedénybe merőkanállal tegye bele a püré egy részét, tegye hozzá a felszeletelt csirkemellet és díszítse pirított sonkával, esetleg friss borsóhüvellyel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
nagyon jó
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Köretnek sült burgonyát választottam. Legközelebb talán megpróbálom a püréhez fokhagymát ízesíteni. A csirke gyönyörűen szaftos volt.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Érdekes íz, nagyon laktató étel.
Automatikus fordítás cseh nyelvről