Sütőtökös krumplislepény
- 10 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 10 darab
Azon gondolkodik, hogyan javíthatná fel a krumplislepényt? Akkor bizony vajtökös krumplislepény receptünk jól fog jönni! Elkészítése megegyezik a hagyományos krumplislepény recepttel, de az íze még job is lesz, a színe pedig kellemes aranybarna. Laktózmentes és a beivódott olaj miatt sem kell aggódnia. Dugja csak be a sütőbe és meglátja, hogy a serpenyős sütésnek befellegzett!
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 87 kcal
- 4 g fehérje
- 3 g zsír
- 12 g szénhidrát
Összetevők
10 darab
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 180 °C-ra. Készítse elő a sütőlapot és bélelje ki sütőpapírral.
2
A tököt, a burgonyát és a répát hámozza meg, mossa le és reszelje finomra.
3
A reszelt zöldséghez fokozatosan keverje hozzá a tojást és az áttört fokhagymát.
4
Végül sózza, borsozza meg, és keverje bele a kakukkfüvet.
5
A masszából formázzon kis lepényeket, és helyezze az előkészített sütőlapra.
6
Előmelegített sütőben süsse 35 percig 170–180 °C-on.
TIPP
A krumplislepény még jobban fog ízleni tejföllel.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Jó
Automatikus fordítás
az íze nagyon jó, de jó lenne megemlíteni azt az információt, hogy a vizet ki kell nyomni
Automatikus fordítás