Szezámmagos tonhal salátával, mézes öntettel
- 10 perc
- 4 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 506 kcal
- 40 g fehérje
- 32 g zsír
- 15 g szénhidrát
Összetevők
- 300 g tonhal
- 1 bio citrom héja
- 15 g hámozott fekete szezámmag
- 15 g hántolt fehér szezámmag
- 1 teáskanál olívaolaj
- 50 g céklalevél
- 50 g rukkola
- 100 g madársaláta
- 50 g céklacsíra (kihagyható)
- 1 egy csipet só
- bors
Címkék
Elkészítés
Szárítsa meg a tonhalat. Sózza, borsozza meg, és szórja rá a reszelt citromhéjat.
Keverje össze a kétféle szezámmagot, majd a tonhalat jól forgassa meg benne.
Hevítse fel a serpenyőt 1 kiskanál olivaolajjal úgy, hogy a serpenyő teljesen átforrósodjon.
A tonhal mindkét oldalát süsse kb. 1-1 percig. Nem kell teljesen átsülnie, középen nyers kellene, hogy maradjon.
Vegye ki a tonhalat a serpenyőből és hagyja hűlni.
Egy nagyobb tálba tegye bele az összes salátafélét, egy kisebb tálban pedig készítse el az öntetet.
Kézi habverővel keverje össze az olivaolajat, a mézet, a citromlevet és a balzsamecetet. A kész öntetet öntse a salátára, majd keverje össze.
Nagyon éles késsel vágja a tonhalat vékony szeletekre.
A tonhal szeleteket helyezze tányérra a salátával együtt, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal