![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Szárítsa meg a tonhalat. Sózza, borsozza meg, és szórja rá a reszelt citromhéjat.
Keverje össze a kétféle szezámmagot, majd a tonhalat jól forgassa meg benne.
Hevítse fel a serpenyőt 1 kiskanál olivaolajjal úgy, hogy a serpenyő teljesen átforrósodjon.
A tonhal mindkét oldalát süsse kb. 1-1 percig. Nem kell teljesen átsülnie, középen nyers kellene, hogy maradjon.
Vegye ki a tonhalat a serpenyőből és hagyja hűlni.
Egy nagyobb tálba tegye bele az összes salátafélét, egy kisebb tálban pedig készítse el az öntetet.
Kézi habverővel keverje össze az olivaolajat, a mézet, a citromlevet és a balzsamecetet. A kész öntetet öntse a salátára, majd keverje össze.
Nagyon éles késsel vágja a tonhalat vékony szeletekre.
A tonhal szeleteket helyezze tányérra a salátával együtt, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal