Tavaszi tekercs füstölt tofuval és mogyorószósszal
- 15 perc
- 2 perc
- Közepesen nehéz
- 8 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 153 kcal
- 5 g fehérje
- 7 g zsír
- 18 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A sárgarépát és az uborkát vágja hosszúkás szeletekre. A tofut vágja ugyanolyan hosszú darabokra.
Tapadásmentes serpenyőben süsse a tofu nudlikat minden oldalról arany színűre, majd tegye félre.
Vágja az avokádót 8 csíkra, a jégsaláta leveleit pedig tépje kisebb darabokra. A rizsnudlit főzze meg a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint, szűrje le, és öblítse le hideg vízzel.
A tányérra mindig helyezzen el egy rizspapírlapot. Egyenletesen csöpögtessen rá vizet, várja meg, hogy a papír magába szívja, és megpuhuljon.
A papír közepére helyezzen néhány jégsaláta levelet, és helyezze rá a rizsnudlit úgy, hogy a levelek széle szabadon maradjon. Tegye rá a sárgarépát, az uborkát és a sült tofut, és egy avokádó cikkelyt. Igény szerint egy-egy kedvelt gyógynövényfűszer levelét is ráhelyezheti.
A papír alsó és fölső részét hajtsa rá a töltelékre, és tekerje össze feszes tekerccsé. Ugyanígy tegyen a másik hét papírral és töltelék résszel.
A mártás elkészítéséhez turmixolja össze a mézet a mogyoróvajjal, a szójaszósszal és a vízzel együtt.
Vágja félbe a tekercseket, és tálalja hozzá a szószt mártogatni.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló recept 🤤 Tofu helyett surimi rudakat használtam. A rizspapírt mindig egy fazék vízbe mártottam pár másodpercre, amíg megpuhult. A szósz édesebb, de finom is.
Automatikus fordítás