Tejszínes zöldbab
- 7 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 3 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 316 kcal
- 8 g fehérje
- 23 g zsír
- 22 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először olvassza fel a fagyasztott zöldbabot.
Amíg fölenged a zöldbab, egy nagyobb fazékban közepes lángon melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat és a vajat.
A felforrósodott zsiradékra tegye rá az apróra vágott hagymát és dinsztelje 3–4 percig közepes lángon.
Majd szórjon a hagymára 1 evőkanál tönkölylisztet és állandó kevergetés mellett dinsztelje 1–2 percig közepes lángon úgy, hogy világos rántás keletkezzen.
Ha kész a rántás, tegye takarékra a lángot, önsön az edénybe 250 ml 1,5%-os zsírtartalmú tejet, 120 ml tejszínt, szórjon rá szerecsendiót, sót, borsot, és állandó kevergetés mellett főzze 9–10 percig, hogy besűrűsödjön.
Amint besűrűsödött a tejszínes keverék, adjon hozzá 1 kiskanál borecetet és a zöldbabot. Keverje meg, és az egészet főzze 3–4 percig közepes lángon.
A kész tejszínes zöldbabot adagokra szétosztva tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Hozzáadtam egy plusz evőkanál ecetet (én borbilyt használtam) és kaprot és magvakat
Automatikus fordítás
Tolvajok és csalók!!!! Nem küldték el a könyveket és nem adták vissza a pénzt!!!!!!
Automatikus fordítás