KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 404 kcal
  • 19 g fehérje
  • 10 g zsír
  • 54 g szénhidrát

A magnézium-biszglicinát kitűnik hatékony felszívódásával és biohozzáférhetőségével

  • Elsőosztályú piaci termék
  • Elbánik a fáradtsággal
  • Görcsoldó
További információ

Összetevők

8 adag

Hatékony és biztonságos étrend-kiegészítő a 100%-os napi tápanyag felszívódáshoz

  • Segíti a regenerálódást
  • Migrénoldó
  • Több mint ezer hozzászólás
További információ
banner image

Elkészítés

1

Először késztse el a tésztát. Egy kisebb fazékban közepes lángon melegítsen meg 400 ml 1,5%-os zsírtartalmú tehéntejet, kb. olyan melegre, mint az emberi test hőmérséklete. A hőmérsékletet az ujjával ellenőrizze – langyosnak fogja érzékelni a tejet.

2

A megmelegített tejet öntse a konyhai robotgépbe vagy egy nagyobb tálba.

3

Tegye bele az élesztőt, egy kiskanál nádcukrot, a tönkölyfinomlisztet és a natúr joghurtot, majd alaposan gyúrja össze.

4

A tésztás edényt csomagolja be háztartási fóliába, és tegye meleg helyre, hogy megkeljen (kb. 1 órára).

5

Ezalatt készítse el a ketchupot. Egy kisebb fazékban melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat közepes lángon. Ha felforrósodott az olaj, tegye bele az apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát, majd közepes lángon dinsztelje 4–5 percig.

6

Majd tegye a fazékba a paradicsompürét, a szeletelt paradicsomot, a megmaradt 2 evőkanál nádcukrot, a borecetet, 2 evőkanál szójaszószt és 50 ml vizet. A lángot tegye takarékra, rakjon fedőt a fazékra, és mérsékelt lángon főzze a keveréket 10–11 percig.

7

Főzés után zárja el a lángot, és botmixerrel turmixolja finomra a ketchupot. Ha kész, hagyja a fazékban kihűlni.

8

Úgy 45 perc kelés után a tésztát tegye a munkalapra és hagyja még kelni, addig készítse elő a sütőlapot, bélelje ki sütőpapírral (30 cm × 40 cm), és melegítse elő a sütőt 190–195 °C-ra.

9

Ha megkelt a tészta vágjon le belőle 150 g-os darabokat.

10

A levágott darabokból kézzel formáljon 15–20 cm átmérőjű, 0,5 cm magas körlapokat. A kész lapokat tegye a sütőtálba, és kenőtollal kenjen rá 2 evőkanál olivaolajat, majd sózza meg.

11

A sütőtálat tegye a 190–195 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse 12–15 percig.

12

Ha megsült a lángos, kenje meg az előkészített ketchuppal, szórjon rá finomra reszelt ementáli sajtot, úgy tálalja.

13

Megj. A receptért köszönet Renata Valáškovának.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Hanka88
02. augusztus 2022

Hozzáadtam még egy kis lisztet, hogy ne legyen olyan ragacsos a tészta. Házi ketchup helyett megkentem az áfonyát, tettem bele pár csepp bolti ketchupot és megszórtam edamame-mal. Messze volt a klasszikus langusztiktól :D, de az íze jó, ismétlem. :) Ketchuppal és sajttal még a gyerekeknek is ízlett. 👍

Automatikus fordítás

Barbora Grygarová
09. május 2022

Nagyon jó! Csak lisztet kellett hozzáadnom, mert nagyon ragadt a tészta. De ízre nagyon jó volt.

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit