
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Egy bögrében keverje össze az élesztőport, a nádcukrot és a langyos tejet, majd hagyja megkelni (kb. 15 perc).
Egy nagy tálban keverje össze a kétféle lisztet, a sót, oregánót, bazsalikomot, fokhagymát és 2 kiskanál olivaolajat, majd öntsön rá egy kis céklalevet*.
A megkelt élesztőt keverje meg, és dolgozza bele a tésztába. Legalább 10 percig gyúrja.
Fedje le a tésztát konyharuhával, és legalább 1,5 órán át hagyja kelni meleg helyen.
Amíg kel a tészta, készítse el a mártást: kis lángon melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat, majd dinsztelje meg rajta a hagymát. Tegye hozzá a paradicsompürét és a konzerv paradicsomot, majd sózza, borsozza meg.
A keveréket kis lángon főzze kb. 10 percig, majd ízesítse tápélesztővel és vegye le a lángról.
Hevítse a sütőt 250 °C-ra. Bélelje ki sütőpapírral a sütőlapot.
A megkelt tésztát ossza 4 részre.
Nyújtsa az adagokat kerekre, tegye a sütőlapra, Kenje meg az előkészített mártással, majd rakja szét rajta az (előfőzött) szeletelt céklát.
Előmelegített sütőben süsse 10–15 percig 190–200 °C-on, majd hintse meg feta sajttal, dióval és friss bazsalikomlevéllel, aztuán tálalja. Hasonló módon készítse el a többi tésztát is.
* Ha előfőzött céklát vesz, felhasználhatja a levét is. Egyébként elég egy darab főtt céklát összeturmixolni egy kis vízzel, és megszínezi a tésztát.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal