KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 427 kcal
  • 24 g fehérje
  • 15 g zsír
  • 44 g szénhidrát

Természetesen társul az egészséghez és a kényelemhez – Reishi

  • Támogassa immunrendszerét
  • Óvja a szívét
  • Csökkentse a stresszt
További információ

Összetevők

6 adag

Hidratálás és fiatalítás minden korttyal! Fogadjunk a kollagénre

  • A ráncok ellen
  • Segít a cellulitiszen
  • Remek íz, semmi halszag
További információ
banner image

Elkészítés

1

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.

2

Hámozza meg a hagymát és vágja nagy szeletekre. A paprikát mossa meg és vágja csíkokra. A fokhagymát vágja vékony szeletekre. A csirkecombot vágja félbe, sózza és borsozza meg.

3

Serpenyőn melegítse meg az olivaolajat, tegye rá a megfelezett csirkecombokat, és kis lángon süsse 2–3 percig a szeletek mindkét oldalát. Majd a húst tegye ki egy tányérra és rakja félre.

4

A serpenyőt az olajjal hagyja a tüzön, tegye bele a felvágott hagymát, és kis lángon pirítsa1,5 percig.

5

Ezt követően tegye a serpenyőbe a csíkokra szelt paprikát, a fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a rozmaringot, az oregánót, a kakukkfüvet, és az egészet pirítsa még 2 percig.

6

Majd öntsön a serpenyőbe 500 ml vizet, és az egészet főzze kb.10 percig kis lángon. Amíg fő a zöldség, készítsen elő egy nagyobb tepsit vagy sütőtálat.

7

10 perc után sózza és borsozza meg a serpenyőben a zöldséget, keverje bele a rizstésztát, és vegye le a tűzről a serpenyőt.

8

A serpenyőből töltse át a tepsibe vagy a sütőtálba a zöldséges tésztát, a tetejére helyezze rá a megpirított csirkecombokat, az edényt helyezze be az előmelegített sütőbe, és süsse 20 percig 180 °C-on. A jelzett idő eltelte után emelje a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra, és süsse az ételt még 10 percig.

9

*A rizstészta, vagyis orzo apró, búzadarából készült tészta – tehát nincs szó valódi rizsről, annak ellenére, hogy az orzo látványra a rizsre emlékeztet, és hasonlóan is használják a konyhában; lehet klasszikus köretként rizottóhoz vagy tésztás salátákhoz is használni

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Agata Szafrańska
01. szeptember 2024

Nagyon ízletes étel

Automatikus fordítás

Értékelések_1511844
kmitrikovagmailcom
13. augusztus 2024

Az egész családnak ízlett :)

Automatikus fordítás

Értékelések_1451364
Petra Posoltová
09. október 2023

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit