
Teljes készlet Jókat eszünk

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
Hámozza meg a hagymát és vágja nagy szeletekre. A paprikát mossa meg és vágja csíkokra. A fokhagymát vágja vékony szeletekre. A csirkecombot vágja félbe, sózza és borsozza meg.
Serpenyőn melegítse meg az olivaolajat, tegye rá a megfelezett csirkecombokat, és kis lángon süsse 2–3 percig a szeletek mindkét oldalát. Majd a húst tegye ki egy tányérra és rakja félre.
A serpenyőt az olajjal hagyja a tüzön, tegye bele a felvágott hagymát, és kis lángon pirítsa1,5 percig.
Ezt követően tegye a serpenyőbe a csíkokra szelt paprikát, a fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a rozmaringot, az oregánót, a kakukkfüvet, és az egészet pirítsa még 2 percig.
Majd öntsön a serpenyőbe 500 ml vizet, és az egészet főzze kb.10 percig kis lángon. Amíg fő a zöldség, készítsen elő egy nagyobb tepsit vagy sütőtálat.
10 perc után sózza és borsozza meg a serpenyőben a zöldséget, keverje bele a rizstésztát, és vegye le a tűzről a serpenyőt.
A serpenyőből töltse át a tepsibe vagy a sütőtálba a zöldséges tésztát, a tetejére helyezze rá a megpirított csirkecombokat, az edényt helyezze be az előmelegített sütőbe, és süsse 20 percig 180 °C-on. A jelzett idő eltelte után emelje a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra, és süsse az ételt még 10 percig.
*A rizstészta, vagyis orzo apró, búzadarából készült tészta – tehát nincs szó valódi rizsről, annak ellenére, hogy az orzo látványra a rizsre emlékeztet, és hasonlóan is használják a konyhában; lehet klasszikus köretként rizottóhoz vagy tésztás salátákhoz is használni
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Meglepő. Orzo új volt számomra. Finom sima kis tészta. A paradicsomos salsa csirkével ízletes volt.
Nincs hozzá orzo.így kicsit kevesebb vizet kellett volna használni.de nagyon finom volt