Tofus fasirt vörös rizzsel
- 20 perc
- 75 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 518 kcal
- 19 g fehérje
- 29 g zsír
- 43 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180°C-ra.
Hideg vízzel öblítse le a vörös rizst, majd tegye fazékba és töltsön rá tiszta vizet. A víz és a rizs aránya legyen 2:1. Tegyen hozzá egy csepp olajat és egy csipet sót. Kislángon főzze fedő alatt kb. 40 - 50 percig.
Amíg a rizs fő, reszelje meg a tofut és a répát, keverje hozzá a tojást, sót, borsot.
A masszából gyúrjon apró golyókat (kb. 6 darabot), majd a golyókat hempergesse meg szezámmagban.
A golyókat helyezze sütőpapírral lefedett sütőlapra a megmosott, félbevágott paprikákkal együtt.
Előmelegített sütőben süsse kb. 12 percig.
Ezután vágja a paprikát kockára, keverje össze a főtt rizzsel, majd a fasírttal együtt tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
👍
Automatikus fordítás
tofu 1 pácolt, 1 klasszikus - összesen 400g 3 tojás és a sárgarépalé miatt hl-t adtam hozzá. Liszt. Adtam hozzá egy kis koriandert - 12 közepes fasírt lett belőle. Jázmin rizst főztem szegfűszeggel. Olívaolajon medvehagymát sütöttem. olajat megszórva szárított fokhagymával. Maguk a húsgombócok meglehetősen szárazak. Szerencsére szeretem a rizst, amit túlzottan pótolok. Még így sem kizárt némi szósz (a fasírtokat egy kicsit Honey & Mustárba mártottam). Nagyon jó étel. 🤌🏼❤️
Automatikus fordítás
Kicsit szokatlan ízű, de nem voltak rosszak, nekem inkább hidegen.
Automatikus fordítás