Tonhalas hamburger
- 15 perc
- 10 perc
- Könnyű
- 4 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 590 kcal
- 28 g fehérje
- 28 g zsír
- 53 g szénhidrát
Összetevők
- 250 g tonhalfilé a saját levében
- 2x tojás
- 100 g finom zabpehely
- 1 teáskanál curry
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1x újhagyma (apróra vágva)
- 4x teljes kiőrlésű buci
- 4 evőkanál tejföl (kb. 60 g)
- 2 maroknyi bármilyen friss saláta (mint pl. rukkola)
- 2x kisebb paradicsom (szeletekre vágva)
- 1x közepes avokádó (szeletekre vágva)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Egy tálban keverje össze a tonhalat, a tojást, a zabpelyhet, a curryt és az olivaolajat.
Tegye hozzá az apróra vágott újhagymát, sózza, borsozza meg és keverje össze.
A tésztából formáljon 4 egyforma méretű hamburgert.
Hevítsen fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd süsse a hamburgereket közepes lángon 4–5 percig mindkét oldalukon (vagy kontakt grilben mérsékelt fokozaton 4–5 percig mindkét oldalukat).
Hevítsen fel még egy serpenyőt, vágja félbe a bucikat, és süsse szárazra a vágott oldalukat közepes lángon.
A bucik alsó felét kenje meg egy kis savanyított tejszínnel, terítse be kedvenc salátájával, azon pedig helyezze el a paradicsom szeleteket. Majd tegye rájuk a tonhalas hamburgert, és rakjon szét rajtuk ¼ avokádót. A bucik másik felét szintén kenje meg egy kis tejszínnel, majd fedje le velük a hamburgereket.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Tökéletes
Automatikus fordítás