Túrós gombóc
- 20 perc
- 13 perc
- Könnyű
- 6 adag
Szeret jóféle gombócot enni gyümölcsöntettel? Akkor figyeljen, mert most ilyen túrós gombóc receptet ajánlunk. Kóstolja meg velünk otthon, milyen összhangban van a zabpelyhes túrós gombóc az áfonyával.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 201 kcal
- 8 g fehérje
- 9 g zsír
- 22 g szénhidrát
Összetevők
6 adag
- 250 g félzsíros túró
- 60 g teljes kiőrlésű tönkölybúzadara
- 2 evőkanál zabpehely (lisztté őrölni)
- 30 g kókuszolaj folyékony állapotban
- 2x tojás (M-es méret)
- só
Címkék
Elkészítés
1
Egy nagy fazékban forraljon vizet egy kis sóval.
2
Amíg felforr a víz, egy tálban keverje össze a túrót, a darát, a lisztet, az olajat és a tojást.
3
A tésztából formázzon golyókat, majd kanállal egyenként helyezze őket a forró vízbe, és addig főzze, amíg feljönnek a víz tetejére.
4
Az öntethez külön edényben forralja össze az áfonyát, a citromlevet, a vanília kivonatot és a mézet.
5
A kész gombócra öntse rá az öntetet, úgy tálalja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló ❤️
Automatikus fordítás
kiváló, csak egy tojást adtam hozzá, és a tészta még mindig ragacsos volt
Automatikus fordítás
Tehát ez nem a megfelelő recept. Vékony paszta volt, amiből nem is csinálnék gnocchit, nemhogy valami gombócot. Nézegettem hasonló recepteket, és ez alapján kétszer annyi búzadarát tettem bele, vagyis nem 60 g-ot, hanem 180 g-ot. Utána 1 órára hűtőbe tettem hűlni, és csak ezután formáztam belőle gombócokat. Hűtőből kiszedve egy kanállal legalább egy kis galuskává lehetett formázni, de nem is dicsőség. Az íze sem igazán tetszett. Ezt a receptet nem ismétlem meg többet.
Automatikus fordítás