![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Egy nagy fazékban forraljon vizet egy kis sóval.
Amíg felforr a víz, egy tálban keverje össze a túrót, a darát, a lisztet, az olajat és a tojást.
A tésztából formázzon golyókat, majd kanállal egyenként helyezze őket a forró vízbe, és addig főzze, amíg feljönnek a víz tetejére.
Az öntethez külön edényben forralja össze az áfonyát, a citromlevet, a vanília kivonatot és a mézet.
A kész gombócra öntse rá az öntetet, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló ❤️
Automatikus fordítás
kiváló, csak egy tojást adtam hozzá, és a tészta még mindig ragacsos volt
Automatikus fordítás
Tehát ez nem a megfelelő recept. Vékony paszta volt, amiből nem is csinálnék gnocchit, nemhogy valami gombócot. Nézegettem hasonló recepteket, és ez alapján kétszer annyi búzadarát tettem bele, vagyis nem 60 g-ot, hanem 180 g-ot. Utána 1 órára hűtőbe tettem hűlni, és csak ezután formáztam belőle gombócokat. Hűtőből kiszedve egy kanállal legalább egy kis galuskává lehetett formázni, de nem is dicsőség. Az íze sem igazán tetszett. Ezt a receptet nem ismétlem meg többet.
Automatikus fordítás