KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítse a sütőt 180°C-ra.

2

Öblítse le a lencsét hideg folyóvízzel. Tegye fazékba és öntsön rá 600 ml vizet, majd főzze puhára, ez úgy 12-15 percig tart.

3

A megfőtt lencsét szűrje le, és hagyja a szűrőben pár percig hűlni. A kihűlt lencsét keverje össze az apróra vágott hagymával, a majorannával, sóval, liszttel, zabpehellyel és tojással.

4

Így tömör tészta jön létre, amit pogácsákká lehet formázni. Ha túl laza lenne a tészta, még egy kis liszttel hintse meg, ha viszont túl kemény, tegyen hozzá egy kis tejet vagy egy tojást, hogy lazább legyen.

5

Formáljon a tésztából 10-12 pogácsát.

6

Egy serpenyőben melegítsen meg 2 evőkanál napraforgóolajat. Süsse meg rajta a pogácsákat, úgy 2-3 percig mindkét oldalukat.

7

A megpirult pogácsákat a serpenyővel együtt tegye a sütőbe, és süsse át őket. Elég 10-11 perc 180°C-on.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

katka.cikanova@icloud.com
18. február 2022

leonardka
24. január 2022

nika.zdarska@gmail.com
22. január 2022

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit