![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Hevítse a sütőt 180°C-ra.
Öblítse le a lencsét hideg folyóvízzel. Tegye fazékba és öntsön rá 600 ml vizet, majd főzze puhára, ez úgy 12-15 percig tart.
A megfőtt lencsét szűrje le, és hagyja a szűrőben pár percig hűlni. A kihűlt lencsét keverje össze az apróra vágott hagymával, a majorannával, sóval, liszttel, zabpehellyel és tojással.
Így tömör tészta jön létre, amit pogácsákká lehet formázni. Ha túl laza lenne a tészta, még egy kis liszttel hintse meg, ha viszont túl kemény, tegyen hozzá egy kis tejet vagy egy tojást, hogy lazább legyen.
Formáljon a tésztából 10-12 pogácsát.
Egy serpenyőben melegítsen meg 2 evőkanál napraforgóolajat. Süsse meg rajta a pogácsákat, úgy 2-3 percig mindkét oldalukat.
A megpirult pogácsákat a serpenyővel együtt tegye a sütőbe, és süsse át őket. Elég 10-11 perc 180°C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Sok sót és fűszernövényeket tettem bele és nagyon jó volt.😊
Automatikus fordítás
Csúcs és egyszerű számomra🫶🏽
Automatikus fordítás
a recept remek, én csak 1 tojást tettem bele és a lencsét nem csorgattam le, plusz ízlés szerint tettem bele fűszereket
Automatikus fordítás