Zöldséges csirkesült tepsiben
- 20 perc
- 80 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 327 kcal
- 37 g fehérje
- 10 g zsír
- 21 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra. Egy tálkában keverje össze a balzsamecetet a mézzel, olivaolajjal, rozmaringgal, a citromlével és a citromhéjjal, a sóval és a borssal.
Mossa meg a csirkét, és az elkészített öntetet alaposan dörzsölje bele a húsba, majd hagyja állni.
Hámozza meg a burgonyát és vágja negyedekre vagy szeletekre, a répát vágja karikára vagy hosszúkásra, a retket kefével tisztítsa le és vágja félbe, a koktélparadicsomot is vágja félbe, a brokkolit pedig szedje szét rózsákra.
A tepsit bélelje ki sütőpapírral, és helyezze rá az előkészített csirkét, majd tegye be az előmelegített sütőbe, és süsse arany színűre 170–180 °C-on (kb. 70–80 percig tart). Úgy 40 percnyi sütés után tegye a tepsibe a retket a répát és a burgonyát, 50 perc után a brokkolit, majd az utolsó 10 percre a cherry paradicsomot.
A megsült csirkét sült zöldséggel és egyéb más körettel is tálalhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A burgonyát külön megsütöm, hozzáadom a hagymát, sárgarépát, fokhagymát, gombát. Két kanál teryaki szószt is adok a páchoz. A partner nem tudja dicsérni az ételt.
Automatikus fordítás