KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítse a sütőt 180 °C-ra. Egy tálkában keverje össze a balzsamecetet a mézzel, olivaolajjal, rozmaringgal, a citromlével és a citromhéjjal, a sóval és a borssal.

2

Mossa meg a csirkét, és az elkészített öntetet alaposan dörzsölje bele a húsba, majd hagyja állni.

3

Hámozza meg a burgonyát és vágja negyedekre vagy szeletekre, a répát vágja karikára vagy hosszúkásra, a retket kefével tisztítsa le és vágja félbe, a cherry paradicsomot is vágja félbe, a brokkolit pedig szedje szét rózsákra.

4

A tepsit bélelje ki sütőpapírral, és helyezze rá az előkészített csirkét, majd tegye be az előmelegített sütőbe, és süsse arany színűre 170–180 °C-on (kb. 70–80 percig tart). Úgy 40 percnyi sütés után tegye a tepsibe a retket a répát és a burgonyát, 50 perc után a brokkolit, majd az utolsó 10 percre a cherry paradicsomot.

5

A megsült csirkét sült zöldséggel és egyéb más körettel is tálalhatja.

TIPP
Az öntetből kicsit többet is készíthet, és a csirkét és a zöldséget is kenje meg vele a sütés folyamán.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Michaela Kasubova
19. szeptember 2022

Marian Strycek
07. szeptember 2022

az alapanyagokat meg kell sütni. Az én esetemben a megadott idők kicsit rövidek voltak, és főleg a krumpli volt al dente alatt.

Automatikus fordítás szlovák nyelvről

Radoslava Maňaková
31. augusztus 2022

Remek recept, csak a krumplit kicsit korábban kell a sütőbe tenni, hogy kész legyen. Egyébként ezt a receptet kicsontozott csirkecombbal készítettük, és nagyon ízlett.

Automatikus fordítás szlovák nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit