Almás sütőtökleves
- 25 perc
- 55 perc
- Könnyű
- 6 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 156 kcal
- 2 g fehérje
- 10 g zsír
- 16 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
Tisztítsák meg a tököt, kanalazzák ki a magházát, majd vágják kisebb darabokra, az almát úgyszintén. Vágják a fokhagymát vékony szeletekre, a mogyoróhagymát apróra.
A sütőlapot fedjék le sütőpapírral, majd terítsék szét rajta a tök-, az alma- és a fokhagymaszeleteket.
Ezután locsoljanak rá 2 evőkanál olívaolajat és szórják meg kakukkfűvel.
Tegyék a sütőlapot az előmelegített sütőbe, majd süssék 170-180 °C-on kb. 35 percig.
Egy fazékban melegítsenek meg 2 evőkanál olívaolajat, tegyék rá a mogyoróhagymát, majd közepes lángon dinszteljék 5-7 percig.
Ezután tegyék rá a megsült tököt, az almát és a fokhagymát, öntsék rá az alaplevet, majd főzzék további 15 percig.
Ha megfőtt a leves, hagyják kissé kihűlni, ezután turmixolják össze botmixerrel.
Ízlés szerint sózzák, borsozzák meg, majd osszák a levest 6 tányérba és tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Fú, undorító volt, a normál sütőtök krém, amit tejszínnel készítek, az 100%-kal jobb, ez az undorító soha többé.
Automatikus fordítás
Nagyon jó
Automatikus fordítás