KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy közepes méretű fazékban melegítsen fel 1 evőkanál napraforgóolajat, tegye rá az apróra vágott hagymát, és kis lángon dinsztelje üvegesre és habosra (kb. 2‑3 perc).

2

Majd öntse rá a zöldségalaplevet, és forralja fel. Ezután állítsa közepesre a lángot, tegye a borsót a fazékba, majd főzze 10 percig. Végül keverje a fazékba a tejszínt, és főzze még 5 percig.

3

A megfőtt levest botmixerrel turmixolja finomra, ízesítse sóval, borssal. A kész krémlevest 4 tányérba osztva tálalja.

TIPP
Ha van kéznél friss menta, egy kis maréknyit tegyen a levesbe, mielőtt összeturmixolná. Így a levesnek friss tavaszillata lesz. A levest díszíthetjük apróra vágott mentával, borsóval és egy kanál tejföllel is.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Barbora Polášková
15. február 2024

Nagyon jó és egyszerű leves. Így az összes tejszínt elhasználtam, mert a maradékot mindig gondom van valahova betenni, így hígabb lett a leves, de nem számított.

Automatikus fordítás

Értékelések_1377682
Lukáš Karovič
13. január 2024

Lucie Hrochová
27. december 2023

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit