Cseh nagyi-féle gombás krumplileves
- 2 perc
- 33 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 203 kcal
- 6 g fehérje
- 8 g zsír
- 25 g szénhidrát
Összetevők
- 2 evőkanál olívaolaj
- 120 g fehérhagyma
- 250 g nyers burgonya (B-típusú főző) (kockára vágva)
- 100 g sárgarépa (kockára vágva)
- 100 g gyökérpetrezselyem (kockára vágva)
- 150 g barna csiperke (szeletekre vágva)
- 2x babérlevél
- 1 l zöldségalaplé
- 30 g tetszőleges szárított gomba
- 2 teáskanál szárított majoránna
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Egy nagyobb fazékban közepes lángon melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat.
Ha az olaj felforrósodott, tegye rá az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinsztelje 2–3 percig.
Tegye a fazékba az apróra vágott krumplit, sárgarépát és petrezselymet, a szeletekre vágott gombát és a babérlevelet, majd dinsztelje közepes lángon 2–3 percig.
Ezután öntsön rá 1 l zöldség alaplevet, tegye bele a szárított gombát, majd sózza, borsozza meg. Tegyen a fazékra fedőt, állítsa takarékra a lángot, és fedő alatt főzze 23–26 percig.
Ha megpuhult a zöldség, szórjon a levesbe szárított majorannát, ízesítse sóval, borssal.
A kész levest 4 tányérba szétosztva tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Abszolút kiváló!! Csak a végére tettem extra nyomott fokhagymát. Pont a megfelelő ízt adta hozzá.
Automatikus fordítás