Csicseriborsó-leves
- 5 perc
- 28 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 311 kcal
- 12 g fehérje
- 9 g zsír
- 46 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Egy nagyobb fazékban melegítsenek meg 4 evőkanál olívaolajat.
Tegyék rá az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinszteljék 2-3 percig.
Mindezt hintsék meg teljes kiőrlésű liszttel és keverjék meg.
Majd állítsák közepesre a lángot, tegyék a fazékba a füstölt paprikát és a szerecsendiót. Öntsék rá a zöldségalaplevet, majd tegyék a fazékba a csicseriborsót és a babot. 10-15 percig hagyják főni.
Szórják rá a bulgurt, majd fedő alatt főzzék közepes lángon még 10 percig. Ezután öntsék hozzá a zabtejszínt.
Végül turmixolják össze a levest és ízesítsék sóval, borssal.
A kész levest osszák szét 4 tányérba, és minden adagot szórjanak meg friss petrezselyemlevéllel.
* A bulgur előfőzött, tört, teljes kiőrlésű búza, jellegzetes mogyoróízzel. Könnyen emészthető és jól hozzáférhető.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Bulgur helyett amaránttal sűrítve, nagyon sűrű állagú, vízzel hígítottam
Automatikus fordítás
A kedvencem, imádom
Automatikus fordítás
Ezt akartam sárgarépához és csicseriborsóhoz
Automatikus fordítás