KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy nagyobb fazékban melegítsenek meg 4 evőkanál olívaolajat.

2

Tegyék rá az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinszteljék 2-3 percig.

3

Mindezt hintsék meg teljes kiőrlésű liszttel és keverjék meg.

4

Majd állítsák közepesre a lángot, tegyék a fazékba a füstölt paprikát és a szerecsendiót. Öntsék rá a zöldségalaplevet, majd tegyék a fazékba a csicseriborsót és a babot. 10-15 percig hagyják főni.

5

Szórják rá a bulgurt, majd fedő alatt főzzék közepes lángon még 10 percig. Ezután öntsék hozzá a zabtejszínt.

6

Végül turmixolják össze a levest és ízesítsék sóval, borssal.

7

A kész levest osszák szét 4 tányérba, és minden adagot szórjanak meg friss petrezselyemlevéllel.

8

* A bulgur előfőzött, tört, teljes kiőrlésű búza, jellegzetes mogyoróízzel. Könnyen emészthető és jól hozzáférhető.

TIPP
Bulgur helyett ugyanezzel a módszerrel teljes kiőrlésű kuszkuszt is használhatnak.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Renáta Bábiová
28. május 2022

Ezt akartam sárgarépához és csicseriborsóhoz

Automatikus fordítás szlovák nyelvről

Értékelések_1295773
Adéla Drozdíková
29. augusztus 2021

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit