Csirke alaplé – alaprecept
- 25 perc
- 195 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 139 kcal
- 3,1 g fehérje
- 7,5 g zsír
- 15 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 200 °C-ra, és készítse elő a sütőlapot.
Készítse elő a zöldséget: a hagymát hámozza meg és vágja félbe, a répát és a petrezselyemgyökeret hámozza meg és hosszában vágja félbe, a zellert hámozza meg és vágja a répához hasonló méretű darabokra, a fokhagyma gerezdeket hámozza meg.
A csirke darabokat terítse szét a sütőlapon, csöpögtessen rá napraforgóolajat, és tegye rá az előkészített zöldséget. A sütőlapot tegye a sütőbe úgy 45 percre, 200 °C-on. A zöldség és a csirkedarabok enyhén meg kell, hogy piruljanak.
A megsült zöldséget és csirkedarabokat tegye át egy magas fazékba, öntsön rá 2 liter vizet, tegye hozzá a borsszemeket és a két babérlevelet, fedje le a fazekat, majd forralja fel a vizet. Legalább 1 órán keresztül főzze az alaplevet közepes lángon – hogyha gyengébb alaplevet szeretne. Ha erősebbet szeretne, főzze 2-2,5 órán át. Ha hosszabb ideig főzi, egy kis vizet kell még hozzáadni.
Sűrű szűrőn szűrje át a főzetet, a zöldséget és a húst dolgozza fel más ételhez – például keverje össze teljes kiőrlésű főtt rizzsel.
Az alaplevet hagyja kihűlni, töltse lezárható üvegekbe, majd tárolja hűtőben. Kb. 1 hétig eláll.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Hát tényleg LUXUS, különben nem készítem tovább a húslevest.
Automatikus fordítás
Felvonulás!👍
Automatikus fordítás
A legjobb 👏🏻
Automatikus fordítás