KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 139 kcal
  • 3,1 g fehérje
  • 7,5 g zsír
  • 15 g szénhidrát

Pecsétviaszgomba - revitalizál, relaxál, egyensúlyt ad

  • Elég a fáradtságból
  • Egészséges máj
  • Hagyományos kínai gyógyászat
További információ

Összetevők

4 adag

Hidratálás és fiatalítás minden korttyal! Fogadjunk a kollagénre

  • A ráncok ellen
  • Segít a cellulitiszen
  • Remek íz, semmi halszag
További információ
banner image

Elkészítés

1

Hevítse a sütőt 200 °C-ra, és készítse elő a sütőlapot.

2

Készítse elő a zöldséget: a hagymát hámozza meg és vágja félbe, a répát és a petrezselyemgyökeret hámozza meg és hosszában vágja félbe, a zellert hámozza meg és vágja a répához hasonló méretű darabokra, a fokhagyma gerezdeket hámozza meg.

3

A csirke darabokat terítse szét a sütőlapon, csöpögtessen rá napraforgóolajat, és tegye rá az előkészített zöldséget. A sütőlapot tegye a sütőbe úgy 45 percre, 200 °C-on. A zöldség és a csirkedarabok enyhén meg kell, hogy piruljanak.

4

A megsült zöldséget és csirkedarabokat tegye át egy magas fazékba, öntsön rá 2 liter vizet, tegye hozzá a borsszemeket és a két babérlevelet, fedje le a fazekat, majd forralja fel a vizet. Legalább 1 órán keresztül főzze az alaplevet közepes lángon – hogyha gyengébb alaplevet szeretne. Ha erősebbet szeretne, főzze 2-2,5 órán át. Ha hosszabb ideig főzi, egy kis vizet kell még hozzáadni.

5

Sűrű szűrőn szűrje át a főzetet, a zöldséget és a húst dolgozza fel más ételhez – például keverje össze teljes kiőrlésű főtt rizzsel.

6

Az alaplevet hagyja kihűlni, töltse lezárható üvegekbe, majd tárolja hűtőben. Kb. 1 hétig eláll.

TIPP
A petrezselyemlevelet is használja fel: tegye a főzethez kb. 20 perccel a főzés befejezése előtt. Ha nagyobb mennyiségű alaplevet szeretne egyszerre készíteni, és akár több hónapon át tárolni, elég, ha az alaplevet környezetbarát műanyag zacskókba tölti akkora adagokban, amekkorákat használni szokott, majd tegye be a fagyasztóba.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Denisa Procházková
17. november 2024

Hát tényleg LUXUS, különben nem készítem tovább a húslevest.

Automatikus fordítás

kkgjd4ktztprivaterelayappleidcom
04. október 2023

Felvonulás!👍

Automatikus fordítás

sipova.vlad
06. december 2022

A legjobb 👏🏻

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit