Currys batátaleves
- 15 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 103 kcal
- 2 g fehérje
- 4 g zsír
- 15 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Egy fazékban, közepes lángon, melegítsen meg egy kevőkanál olivaolajat.
3-4 percig dinsztelje rajta az apróra vágott hagymát.
Majd tegye rá a 2 gerezd áttört fokhagymát, a köményt, a curryt, és dinsztelje 2 percig.
A megdinsztelt fűszerekhez adja hozzá a megtisztított, kockára vágott batátát.
Ezután öntse rá az alaplevet, és fedő alatt főzze 15—20 percig, amíg a batáta megpuhul.
Ha a leves megfőtt, vegye le a tűzről, hagyja kissé kihűlni, majd botmixerrel vagy asztali turmix-szal turmixolja finomra. Sóval, borssal ízesítse, végül keverje hozzá a kókusztejet.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló. Csináltam sütőtökből és sárgarépából egy változatot, tettem bele apróra vágott chili paprikát, hagymával párolt gombát, apró kockákra vágott burgonyát, és finom.
Automatikus fordítás
Az ízek tökéletes kombinációja. Változtattam az arányokon, mert túl vastag volt. 400 g édesburgonyához 1 liter húslevest használtam. Teljes kiőrlésű kenyér krutonnal finom.
Automatikus fordítás