Daraleves
- 10 perc
- 52 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 220 kcal
- 5 g fehérje
- 8 g zsír
- 32 g szénhidrát
Összetevők
- 100 g árpagyöngy (száraz állapotban)
- 1x közepes vöröshagyma
- 1x nagy sárgarépa (kb. 120 gramm)
- 1x közepes zellerszár (kb. 120 gramm)
- 1x nagyobb petrezselyem (kb. 120 gramm)
- 1x közepes paradicsom (kb. 120 gramm)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 l zöldségalaplé
- ½ teáskanál őrölt, szárított chili
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Mossa át a darát langyos vízzel és szűrje le. Majd tegye egy nagyobb fazékba, amiben legyen legalább 4× annyi víz, mint dara. Közepes lángon főzze 25 percig.
Ezalatt tisztítsa meg és vágja kockára az összes zöldséget.
Egy másik fazékban melegítse meg az olivaolajat, tegye rá a szeletelt hagymát, répát, zellert és petrezselymet, majd pirítsa kb. 5–7 percig közepes lángon. Az utolsó 2 percre tegyen a fazékba 1 gerezd fokhagymát. Majd adja hozzá a paradicsompürét, a szeletelt paradicsomot, 1 l zöldség alaplevet és az előfőzött darát.
Sózza, borsozza meg, szórjon bele szárított csiliport, és főzze további 20 percig. A kész levest tálalás előtt ossza szét 4 tányérba.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó leves!
Automatikus fordítás
most finom ebédre
Automatikus fordítás
Nagyon jó
Automatikus fordítás