Kapros retekleves
- 10 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 226 kcal
- 6 g fehérje
- 6 g zsír
- 37 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Egy fazékban melegítsen meg 2 evőkanál olajat, tegye rá az apróra vágott hagymát és dinsztelje meg.
2
Majd tegye rá a karikára vágott retket és 5 percig pirítsa.
3
Hámozza meg a krumplit, majd vágja kockára, és tegye a fazékba a retekre.
4
Az egészet pirítsa még 5 percig, öntse rá az alaplevet, fedje le és főzze meg.
5
Főzze 20-25 percig, hogy a krumpli megpuhuljon.
6
Majd hagyja kihűni a levest, botmixerrel turmixolja össze, finomítsa tejszínnel, és tálalás előtt hintse meg apróra vágott kaporral.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Remek leves, ami még a tradicionális szlovák ételeket készítő édesanyámat is meglepte. Nem változtattam semmit, mindent a recept szerint.
Automatikus fordítás
Kiváló. Provance-i fűszernövényeket tettem bele, hogy kicsit markánsabb íze legyen.
Automatikus fordítás
Meglepően kiváló. Mindig sok retek van egyszerre. Jó recept nagyobb mennyiség feldolgozásához 👍🏻😊
Automatikus fordítás