Lencseleves vörös lencséből
- 10 perc
- 35 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Ha szereti a hüvelyeseket, de nincs kedve megvárni, hogy megpuhuljanak, ezzel vörös lencséből, répából és paradicsomból készült krémlevessel időt spórol. A vörös lencse ugyanis gyorsan megfő, ugyanakkor megtartja jellegzetes ízét. Receptünket a vegánok is értékelik, mert nincs a levesben egy csepp tejföl sem.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 229 kcal
- 10 g fehérje
- 8 g zsír
- 30 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Serpenyőben olivaolajon megdinszteljük az újhagymát. Hozzátesszük a répát, és kb. 5 percig pirítjuk.
2
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd további 2 percig pirítjuk.
3
Hozzá keverjük a paradicsompürét, a paradicsomot, és ráöntjük az alaplevet.
4
Felforraljuk a levest, majd beleszórjuk a lencsét és a kakukkfüvet.
5
Addig főzzük, amíg a lencse megpuhul, ez kb. 25 perc.
6
Végül sóval, borssal ízesítjük.
7
Tetszés szerint egy csipet szárított chili paprikát is szórhatunk a levesbe.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Sárgarépa nélkül is nagyon jó!
Automatikus fordítás
Finom, teszek bele őrölt pulyka és citromlevet.... imádom❤️
Automatikus fordítás
kiváló, csak bazsalikomot tettem bele
Automatikus fordítás