Mángoldleves
- 15 perc
- 40 perc
- Könnyű
- 6 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 135 kcal
- 4 g fehérje
- 5 g zsír
- 18 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hámozza meg a krumplit és vágja kockákra. A mángoldot tisztítsa meg, a leveleit vágja csíkokra. Az újhagymát vágja finomra.
Forralja fel az alaplevet, tegye bele a felszeletelt krumplit, majd főzze 15 percig közepes lángon.
Közben egy serpenyőben melegítse meg a 2 evőkanál olivaolajat, tegye rá az újhagymát, majd közepes lángon dinsztelje 3 percig.
Azután hintse rá a tönkölylisztet és készítsen világos rántást. A rántást öntse a fazékba, majd főzze 10 percig közepes lángon.
Ha letelt a jelzett idő, tegye bele a mángoldleveleket, majd főzze további 10 percig, továbbra is közepes lángon.
Végül reszeljen a levesbe 2 gerezd fokhagymát, és ízesítse sóval, borssal.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal