![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Hámozza meg a krumplit és vágja kockákra. A mángoldot tisztítsa meg, a leveleit vágja csíkokra. Az újhagymát vágja finomra.
Forralja fel az alaplevet, tegye bele a felszeletelt krumplit, majd főzze 15 percig közepes lángon.
Közben egy serpenyőben melegítse meg a 2 evőkanál olivaolajat, tegye rá az újhagymát, majd közepes lángon dinsztelje 3 percig.
Azután hintse rá a tönkölylisztet és készítsen világos rántást. A rántást öntse a fazékba, majd főzze 10 percig közepes lángon.
Ha letelt a jelzett idő, tegye bele a mángoldleveleket, majd főzze további 10 percig, továbbra is közepes lángon.
Végül reszeljen a levesbe 2 gerezd fokhagymát, és ízesítse sóval, borssal.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal