KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk
banner image

Elkészítés

1

Először készítse elő a szükséges hozzávalókat. A krumplit hámozza meg, mossa meg és vágja kis kockákra, a hagymát hámozza meg és vágja apróra, a csirkesonkát pedig vágja csíkokra. A metélőhagymát vágja apróra és tegye félre.

2

Egy nagyobb fazékban közepes lángon melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat. Amint az olaj felforrósodik, tegye a fazékba az apróra vágott hagymát és dinsztelje 2–3 percig közepes lángon. Majd tegye a fazékba a sonkát, és dinsztelje további 3–4 percig közepes lángon.

3

Ha megpirult a sonka, tegye rá a paradicsompürét, az édes őrölt paprikát és a kockára vágott krumplit. Pirítsa az egészet közepes lángon 1 percig.

4

Majd öntsön a fazékba 700 ml zöldség alaplevet, tegye bele a leszűrt fehér és vörös babot, sót, borsot, állítsa mérsékeltre a lángot és tegyen rá fedőt. Az egészet addig főzze, amíg a krumpli megpuhul, ez kb. 15–16 perc.

5

Ha megpuhult a krumpli, öntsön a fazékba 100 ml főzőtejszínt, ízlés szerint ízesítse sóval, borssal, majd állítsa közepesre a lángot, és főzze a levest még 3–4 percig.

6

Ha átforralta a babgulyást, zárja el a lángot és tálalhat. Tálalás előtt minden adag levesre szórjon frissen apróra vágott metélőhagymát.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Hana Dragounová
02. október 2024

Nagy!

Automatikus fordítás

Evelin Szikora
15. május 2024

Kicsit felturbóztam: több paprikát tettem bele, kis chilivel pikánsabbá tettem. Máskor is biztos megcsinálom 😇

Értékelések_1484128
Lucie Horňáková
28. április 2024

kiváló 👍🏻 kolbász, chili, kömény hozzáadva a kevésbé egészséges változathoz, kenyérrel sűrítve

Automatikus fordítás

Értékelések_1167670
banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit