Babgulyás
- 10 perc
- 28 perc
- Könnyű
- 4 adag
Összetevők
- 200 g nyers burgonya (B-típusú főző)
- 120 g fehérhagyma
- 150 g minőségi baromfisonka (95%-os tömeg)
- 1 evőkanál friss metélőhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál őrölt édes paprika
- 700 ml zöldségalaplé (vízzel is helyettesíthető)
- 300 g vörösbab konzerv (kiönteni)
- 300 g fehérbab (kiönteni)
- 100 ml főzőtejszín (12%-os zsírtartalom)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Először készítse elő a szükséges hozzávalókat. A krumplit hámozza meg, mossa meg és vágja kis kockákra, a hagymát hámozza meg és vágja apróra, a csirkesonkát pedig vágja csíkokra. A metélőhagymát vágja apróra és tegye félre.
Egy nagyobb fazékban közepes lángon melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat. Amint az olaj felforrósodik, tegye a fazékba az apróra vágott hagymát és dinsztelje 2–3 percig közepes lángon. Majd tegye a fazékba a sonkát, és dinsztelje további 3–4 percig közepes lángon.
Ha megpirult a sonka, tegye rá a paradicsompürét, az édes őrölt paprikát és a kockára vágott krumplit. Pirítsa az egészet közepes lángon 1 percig.
Majd öntsön a fazékba 700 ml zöldség alaplevet, tegye bele a leszűrt fehér és vörös babot, sót, borsot, állítsa mérsékeltre a lángot és tegyen rá fedőt. Az egészet addig főzze, amíg a krumpli megpuhul, ez kb. 15–16 perc.
Ha megpuhult a krumpli, öntsön a fazékba 100 ml főzőtejszínt, ízlés szerint ízesítse sóval, borssal, majd állítsa közepesre a lángot, és főzze a levest még 3–4 percig.
Ha átforralta a babgulyást, zárja el a lángot és tálalhat. Tálalás előtt minden adag levesre szórjon frissen apróra vágott metélőhagymát.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagy!
Automatikus fordítás
Kicsit felturbóztam: több paprikát tettem bele, kis chilivel pikánsabbá tettem. Máskor is biztos megcsinálom 😇
kiváló 👍🏻 kolbász, chili, kömény hozzáadva a kevésbé egészséges változathoz, kenyérrel sűrítve
Automatikus fordítás