
Teljes készlet Jókat eszünk

Először készítse elő a szükséges hozzávalókat. A krumplit hámozza meg, mossa meg és vágja kis kockákra, a hagymát hámozza meg és vágja apróra, a csirkesonkát pedig vágja csíkokra. A metélőhagymát vágja apróra és tegye félre.
Egy nagyobb fazékban közepes lángon melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat. Amint az olaj felforrósodik, tegye a fazékba az apróra vágott hagymát és dinsztelje 2–3 percig közepes lángon. Majd tegye a fazékba a sonkát, és dinsztelje további 3–4 percig közepes lángon.
Ha megpirult a sonka, tegye rá a paradicsompürét, az édes őrölt paprikát és a kockára vágott krumplit. Pirítsa az egészet közepes lángon 1 percig.
Majd öntsön a fazékba 700 ml zöldség alaplevet, tegye bele a leszűrt fehér és vörös babot, sót, borsot, állítsa mérsékeltre a lángot és tegyen rá fedőt. Az egészet addig főzze, amíg a krumpli megpuhul, ez kb. 15–16 perc.
Ha megpuhult a krumpli, öntsön a fazékba 100 ml főzőtejszínt, ízlés szerint ízesítse sóval, borssal, majd állítsa közepesre a lángot, és főzze a levest még 3–4 percig.
Ha átforralta a babgulyást, zárja el a lángot és tálalhat. Tálalás előtt minden adag levesre szórjon frissen apróra vágott metélőhagymát.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Gyorsan megsül és nagyon jó ízű
Automatikus fordítás német nyelvről
Remek kiadós leves, követtük a receptet, csak több krumplit és kevesebb babot tettünk bele.
Automatikus fordítás szlovák nyelvről
A kommenteket elolvasva a Lehkét kukoricakeményítővel sűrítettem, fokhagymával ízesítettem és egy kis majoránnát tettem bele. Mindenkinek tetszett. 👍
Automatikus fordítás cseh nyelvről