Brokkolis quiche
- 60 perc
- 60 perc
- Közepesen nehéz
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 483 kcal
- 17,5 g fehérje
- 32,5 g zsír
- 27,5 g szénhidrát
Összetevők
- 300 g sima tönkölybúza liszt
- 130 g tisztított vaj (+ 20 g a forma bezsírozásához)
- 30 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej (növényi alternatívával is helyettesíthető)
- 2x tojás
- 200 g szárazbab (a tészta nehezítéséhez)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Egy nagyobb tálba szórja bele a teljes kiőrlésű lisztet.
Olvassza fel a vajat, tegye egy kisebb tálba, adja hozzá a tejet, tojást, sót, borsot, majd keverje össze. A keveréket öntse a lisztes tálba.
Gyúrja meg a tésztát, csomagolja fóliába, és tegye kb. 30 percre a hűtőbe.
Ezalatt főzze meg a brokkolit: egy fazékba engedjen elegendő vizet, sózza meg és forralja fel. A forró vízbe tegye bele a brokkolit, a lángot állítsa közepesre, és főzze a brokkolit puhára (kb. 10–15 perc).
Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
Készítsen elő kerek formát (∅ 25 cm), és kenje ki a maradék olvasztott vajjal, vagy bélelje ki sütőpapírral.
Vegye ki a hűtőből a lehűlt tésztát, gyúrja át és nyújtsa ki kerekre. A kinyújtott tésztát a nyújtófa segítségével helyezze át az előkészített formába. A tésztát nyomkodja a forma széléhez, az alját pedig szurkálja meg villával.
A tésztára nehezékként például száraz babot vagy csicseriborsót lehet tenni: Tegyen a formába a kinyújtott tésztára sütőpapírt, és szórja rá a babot.
Tegye a formát az előmelegített sütőbe, és süsse 12–14 percig 170–180 °C-on. Ezután vegye ki a sütőből, majd távolítsa el a sütőpapírt a babbal együtt. Rakja egyenletesen a tésztára a főtt brokkolit.
Egy tálban verje fel a tojást a tejszínnel. Majd keveje hozzá a cottage cheese-t, a parmezánt, a szárított paradicsomot, a sót és a borsot, és locsolja meg vele a brokkolit.
Tegye vissza a quiche-t a sütőbe, és süsse további 25–30 percig.
A kész quiche-t vágja 8 részre, és máris tálalhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló recept 😋
Automatikus fordítás
Isteni finom. Csak 100 g vajat tettem bele, és nem töröltem le a formát. Kicsit tovább sütöttem, elég vastag tésztaréteg volt az alján, és többet kellett sütni. Legközelebb megpróbálom nivát tenni paradicsom helyett.
Automatikus fordítás