Csicseriborsós csirkeragu
- 3 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 437 kcal
- 42 g fehérje
- 9 g zsír
- 47 g szénhidrát
Összetevők
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2x mogyoróhagyma (apróra vágni)
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g pulykamell (kisebb darabokra vágni)
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál curry
- ½ teáskanál cayenne bors (*)
- 1 teáskanál őrölt koriander (helyettesíthető egy maréknyi friss bazsalikommal)
- 300 g előfőzött csicseriborsó
- 400 g konzerves szeletelt paradicsom
- 200 ml zöldségalaplé
- só
- bors
Elkészítés
Egy mélyebb serpenyőben melegítsék meg az olívaolajat, és közepes lángon dinszteljék rajta az apróra vágott mogyoróhagymát 5-7 percig.
Majd tegyék takarékra a lángot, tegyék hozzá a 2 gerezd áttört fokhagymát, és dinszteljék még 1 percig.
Tegyék rá a felszeletelt pulykamellet, és pirítsák további kb. 5 percig.
Majd adják hozzá a dijoni mustárt, a curryt, a cayenne-i borsot és a koriandert. Fakanállal keverjék össze, majd pirítsák további 2 percig.
Tegyék a serpenyőbe a csicseriborsót és a paradicsomot, keverjék meg, és öntsék rá az alaplevet.
Ezután főzzék a ragut 15 percig közepes lángon.
A kész ragut ízesítsék sóval, borssal, és 4 tányérra szétosztva rizzsel vagy teljes kiőrlésű tésztával tálalják.
*A cayenne-i bors cayenne-i paprikából készül. A chilipaprikához hasonlít, és nemcsak a konyhában használatos, hanem érgörcs és trombózis gyógyításában is.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Hihetetlenül jó és egészséges! Biztosan rendszeresen fogok főzni. 👍
Automatikus fordítás
kiváló recept
Automatikus fordítás