KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy mélyebb serpenyőben melegítsék meg az olívaolajat, és közepes lángon dinszteljék rajta az apróra vágott mogyoróhagymát 5-7 percig.

2

Majd tegyék takarékra a lángot, tegyék hozzá a 2 gerezd áttört fokhagymát, és dinszteljék még 1 percig.

3

Tegyék rá a felszeletelt pulykamellet, és pirítsák további kb. 5 percig.

4

Majd adják hozzá a dijoni mustárt, a curryt, a cayenne-i borsot és a koriandert. Fakanállal keverjék össze, majd pirítsák további 2 percig.

5

Tegyék a serpenyőbe a csicseriborsót és a paradicsomot, keverjék meg, és öntsék rá az alaplevet.

6

Ezután főzzék a ragut 15 percig közepes lángon.

7

A kész ragut ízesítsék sóval, borssal, és 4 tányérra szétosztva rizzsel vagy teljes kiőrlésű tésztával tálalják.

8

*A cayenne-i bors cayenne-i paprikából készül. A chilipaprikához hasonlít, és nemcsak a konyhában használatos, hanem érgörcs és trombózis gyógyításában is.

TIPP
A ragut tálalhatják például sütőtökkel: tisztítsák meg a hokkaido tököt, vágják kockákra, keverjék össze olívaolajjal, oregánóval, sóval, borssal. Rakják szét a tököt sütőpapírral kibélelt sütőlapra, majd süssék puhára 180 °C-on 40 percig.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Zuzana Kotásková
09. február 2023

Paulett
03. február 2023

Abszolút nagyszerű 👍🏻

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Szlucska90
24. január 2023

Isteni! ☺️

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit