
Teljes készlet Jókat eszünk

Mossák meg a cukkinit, reszeljék finomra, sózzák meg és tegyék szűrőbe egy tál fölé.
A megreszelt cukkinit hagyják 10-15 percig csöpögni, majd kézzel is nyomkodják ki belőle a felesleges levet. Ezután keverjék össze a zabpehellyel és a tojással.
A keverékhez adják hozzá az áttört fokhagymát, ízesítsék majorannával, szerecsendióval, sóval, borssal.
Serpenyőben olvasszák fel a vajat.
A tésztából formáljanak lepényeket, majd közepes lángon süssék meg mindkét oldalukat.
A kész cukkinis lepényt 4 tányérba szétosztva tálalják.
* A tisztított vaj, más néven ghí egy tradicionális indiai vajféleség. A vajat előfőzik, így a fehérje lecsapódik, ezáltal a vaj tovább eláll és magasabb hőmérsékletet is kibír. Amennyiben házi ghít szeretnének készíteni, nézzék meg a receptet itt, a szakácskönyvben vagy a weboldalunkon.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
a recept szuper egyszerű és gyors, a pehelynek csak a fele elég
Automatikus fordítás szlovák nyelvről