KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Mossák meg a cukkinit, reszeljék finomra, sózzák meg és tegyék szűrőbe egy tál fölé.

2

A megreszelt cukkinit hagyják 10-15 percig csöpögni, majd kézzel is nyomkodják ki belőle a felesleges levet. Ezután keverjék össze a zabpehellyel és a tojással.

3

A keverékhez adják hozzá az áttört fokhagymát, ízesítsék majorannával, szerecsendióval, sóval, borssal.

4

Serpenyőben olvasszák fel a vajat.

5

A tésztából formáljanak lepényeket, majd közepes lángon süssék meg mindkét oldalukat.

6

A kész cukkinis lepényt 4 tányérba szétosztva tálalják.

7

* A tisztított vaj, más néven ghí egy tradicionális indiai vajféleség. A vajat előfőzik, így a fehérje lecsapódik, ezáltal a vaj tovább eláll és magasabb hőmérsékletet is kibír. Amennyiben házi ghít szeretnének készíteni, nézzék meg a receptet itt, a szakácskönyvben vagy a weboldalunkon.

TIPP
Ha szeretnék, hogy könnyebb legyen a lepény, előmelegített sütőben, sütőpapírral lefedett sütőlapon 170-180 °C-on süssék kb. 25 percig.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Tereza Pokorová
08. április 2024

Szóval ez egy finom és gyors recept!

Automatikus fordítás

Brygida Zdrzalek
07. április 2024

Túrós fasírtokat készítettem... sütőben sütöttem. Hiába préselték ki a cukkiniből a levet, a tészta híg volt, ezért lisztet és zabpelyhet tettem bele, hogy könnyebben formázható legyen. Nem szerettem a húsgombócokat

Automatikus fordítás

Mellowtrax
16. július 2023

Finom. Azonban a szezon több, mint a leírtak. A cukkinihez tettem répát is, akkor nem lesz olyan kemény a tészta

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit