![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Mossák meg a cukkinit, reszeljék finomra, sózzák meg és tegyék szűrőbe egy tál fölé.
A megreszelt cukkinit hagyják 10-15 percig csöpögni, majd kézzel is nyomkodják ki belőle a felesleges levet. Ezután keverjék össze a zabpehellyel és a tojással.
A keverékhez adják hozzá az áttört fokhagymát, ízesítsék majorannával, szerecsendióval, sóval, borssal.
Serpenyőben olvasszák fel a vajat.
A tésztából formáljanak lepényeket, majd közepes lángon süssék meg mindkét oldalukat.
A kész cukkinis lepényt 4 tányérba szétosztva tálalják.
* A tisztított vaj, más néven ghí egy tradicionális indiai vajféleség. A vajat előfőzik, így a fehérje lecsapódik, ezáltal a vaj tovább eláll és magasabb hőmérsékletet is kibír. Amennyiben házi ghít szeretnének készíteni, nézzék meg a receptet itt, a szakácskönyvben vagy a weboldalunkon.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló, de csak a pehely felét tettem bele
Automatikus fordítás
Édesem 😍 Már megcsináltam párszor :)
Automatikus fordítás
Szóval ez egy finom és gyors recept!
Automatikus fordítás