Cukkinis lepény
- 20 perc
- 12 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 455 kcal
- 14 g fehérje
- 21 g zsír
- 54 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Mossák meg a cukkinit, reszeljék finomra, sózzák meg és tegyék szűrőbe egy tál fölé.
A megreszelt cukkinit hagyják 10-15 percig csöpögni, majd kézzel is nyomkodják ki belőle a felesleges levet. Ezután keverjék össze a zabpehellyel és a tojással.
A keverékhez adják hozzá az áttört fokhagymát, ízesítsék majorannával, szerecsendióval, sóval, borssal.
Serpenyőben olvasszák fel a vajat.
A tésztából formáljanak lepényeket, majd közepes lángon süssék meg mindkét oldalukat.
A kész cukkinis lepényt 4 tányérba szétosztva tálalják.
* A tisztított vaj, más néven ghí egy tradicionális indiai vajféleség. A vajat előfőzik, így a fehérje lecsapódik, ezáltal a vaj tovább eláll és magasabb hőmérsékletet is kibír. Amennyiben házi ghít szeretnének készíteni, nézzék meg a receptet itt, a szakácskönyvben vagy a weboldalunkon.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Szóval ez egy finom és gyors recept!
Automatikus fordítás
Túrós fasírtokat készítettem... sütőben sütöttem. Hiába préselték ki a cukkiniből a levet, a tészta híg volt, ezért lisztet és zabpelyhet tettem bele, hogy könnyebben formázható legyen. Nem szerettem a húsgombócokat
Automatikus fordítás
Finom. Azonban a szezon több, mint a leírtak. A cukkinihez tettem répát is, akkor nem lesz olyan kemény a tészta
Automatikus fordítás