KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Mossák meg a cukkinit, reszeljék finomra, sózzák meg és tegyék szűrőbe egy tál fölé.

2

A megreszelt cukkinit hagyják 10-15 percig csöpögni, majd kézzel is nyomkodják ki belőle a felesleges levet. Ezután keverjék össze a zabpehellyel és a tojással.

3

A keverékhez adják hozzá az áttört fokhagymát, ízesítsék majorannával, szerecsendióval, sóval, borssal.

4

Serpenyőben olvasszák fel a vajat.

5

A tésztából formáljanak lepényeket, majd közepes lángon süssék meg mindkét oldalukat.

6

A kész cukkinis lepényt 4 tányérba szétosztva tálalják.

7

* A tisztított vaj, más néven ghí egy tradicionális indiai vajféleség. A vajat előfőzik, így a fehérje lecsapódik, ezáltal a vaj tovább eláll és magasabb hőmérsékletet is kibír. Amennyiben házi ghít szeretnének készíteni, nézzék meg a receptet itt, a szakácskönyvben vagy a weboldalunkon.

TIPP
Ha szeretnék, hogy könnyebb legyen a lepény, előmelegített sütőben, sütőpapírral lefedett sütőlapon 170-180 °C-on süssék kb. 25 percig.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

mima1lukcovagmailcom
07. szeptember 2022

a recept szuper egyszerű és gyors, a pehelynek csak a fele elég

Automatikus fordítás szlovák nyelvről

Ivan Popovych
19. január 2022

monika23cz
04. január 2022

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit