![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Tisztítsa meg a rákokat. A fejet és a páncélt tegye félre.
Serpenyőben, 1 evőkanál napraforgón pirítsa meg a rákokat és a szeletelt fokhagymát, majd tegye félre.
Nyeles edényben melegítsen meg egy kiskanál napraforgóolajat. Tegye rá a rákok fejét és páncélját. Fakanállal enyhén zúzza össze, majd öntsön rá vizet (150ml).
Kis lángon főzze 10 percig, majd szűrje le egy tálkába és tegye félre.
A fokhagymás rákot tegye vissza a serpenyőbe. Adja hozzá a cukorborsót és a karfiolt, majd pirítsa meg.
Ezután szórja meg curryvel és öntse rá a rákpáncélos alaplevet. Sűrítse a felére (kb. 10 perc).
Majd öntse rá a tejszínt, tegye bele a többi fűszert, a citromlevet és a citromhéjat. A raguhoz legjobban a rizs illik.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
máshogy néz ki, mint a képen, talán mert leegyszerűsítettem kész garnélával, de finom
Automatikus fordítás