Garnélarákos rizottó
- 5 perc
- 60 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 430 kcal
- 21 g fehérje
- 16 g zsír
- 47 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Serpenyőben melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat, és közepes lángon dinsztelje meg rajta a mogyoróhagymát.
Tegye rá a rizst, és továbbra is közepes lángon pirítsa, amíg üveges lesz. Majd merőkanállal fokozatosan adagolja hozzá az alaplevet. Ha a rizs beszívja az alaplevet, mindig adjon hozzá újabb adagot. Addig járjon el így, amíg a rizs megfő. (Ha elfogy az alaplé, vizet is lehet hozzá adni).
Keverje a rizshez a kakukkfüvet, a rozmaringot, a petrezselyemlevelet, és sózza, borsozza meg.
Egy másik serpenyőben melegítse meg a másik 2 evőkanál olajat. Tegye rá a fokhagymát és a garnélarákot, majd süsse 5 percig közepes lángon.
Tegye a rákot a kész rizsbe és csöpögtessen rá citromlevet.
Ossza a rizottót 4 felé és máris tálalhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Egyszerű és kiváló.
Automatikus fordítás
Szuper a recept, nagyon szeretem a rizottót, a közönséges garnélarák helyett Lidl-es chili szószba teszek garnélarákot, ez megkönnyíti az elkészítést, ízt ad és nem kell annyi egyéb fűszer. Nekem az a legnagyobb kifogásom, hogy a recept szerint 4 adagra való, nekem kettő van belőle és akkor hülyén érzem magam :)
Automatikus fordítás
Nagyon jó. Illatos. Petrezselymet nem tettem bele, de finom. És nagyon egyszerű ❤️
Automatikus fordítás