KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Serpenyőben melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat, és közepes lángon dinsztelje meg rajta a mogyoróhagymát.

2

Tegye rá a rizst, és továbbra is közepes lángon pirítsa, amíg üveges lesz. Majd merőkanállal fokozatosan adagolja hozzá az alaplevet. Ha a rizs beszívja az alaplevet, mindig adjon hozzá újabb adagot. Addig járjon el így, amíg a rizs megfő. (Ha elfogy az alaplé, vizet is lehet hozzá adni).

3

Keverje a rizshez a kakukkfüvet, a rozmaringot, a petrezselyemlevelet, és sózza, borsozza meg.

4

Egy másik serpenyőben melegítse meg a másik 2 evőkanál olajat. Tegye rá a fokhagymát és a garnélarákot, majd süsse 5 percig közepes lángon.

5

Tegye a rákot a kész rizsbe és csöpögtessen rá citromlevet.

6

Ossza a rizottót 4 felé és máris tálalhatja.

TIPP
Tálalás előtt a rizottót friss kaporlevéllel díszítheti.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

pyrxvmhz8nprivaterelayappleidcom
19. szeptember 2022

Nagyon jó 😋

Automatikus fordítás cseh nyelvről

fzjymctr67privaterelayappleidcom
18. szeptember 2022

Túl sok fűszer, de egyébként jó.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Tunka
10. június 2022

Kiváló rizottó, otthon is lóghatunk. Könnyű és gyors elkészítés, a konyhában pedig olyan az illat, mint valahol a tenger mellett. Köszönöm a remek receptet.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit