Gombamártás tésztával
- 3 perc
- 18 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 538 kcal
- 18 g fehérje
- 16 g zsír
- 77 g szénhidrát
Összetevők
- 400 g teljes kiőrlésű tészta (száraz állapotban)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 15 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma (finomra reszelve)
- 100 g fehérhagyma (apróra vágva)
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 250 g csiperke (kockára vágva)
- 250 g laskagomba
- 150 ml zöldségalaplé
- 2 evőkanál borecet
- 120 ml szójakrém
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Főzze a tésztát egy fazék forró sós vízben a csomagoláson feltűntetett ideig.
Ezalatt egy serpenyőben melegítse meg az olivaolajat a vajjal együtt.
Tegye a serpenyőbe a reszelt fokhagymát, és az apróra vágott hagymát, majd dinsztelje közepes lángon 2–3 percig.
Ezután tegye a serpenyőbe a majorannát, a kakukkfüvet és a felszeletelt gombát, majd pirítsa közepes lángon 5–6 percig.
Majd sózza, borsozza meg, adja hozzá az alaplevet a borecettel és főzze további 5–6 percig.
Végül öntse rá a szójatejszínt, állítsa nagyra a lángot, és főzze további 1–2 percig.
A kész mártást ossza szét 4 tányérba és főtt tésztával együtt tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon finom 👌
Automatikus fordítás