
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Főzze a tésztát egy fazék forró sós vízben a csomagoláson feltűntetett ideig.
Ezalatt egy serpenyőben melegítse meg az olivaolajat a vajjal együtt.
Tegye a serpenyőbe a reszelt fokhagymát, és az apróra vágott hagymát, majd dinsztelje közepes lángon 2–3 percig.
Ezután tegye a serpenyőbe a majorannát, a kakukkfüvet és a felszeletelt gombát, majd pirítsa közepes lángon 5–6 percig.
Majd sózza, borsozza meg, adja hozzá az alaplevet a borecettel és főzze további 5–6 percig.
Végül öntse rá a szójatejszínt, állítsa nagyra a lángot, és főzze további 1–2 percig.
A kész mártást ossza szét 4 tányérba és főtt tésztával együtt tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Jó étel. Telt, krémes gombás íz. Nem szigorúan a recept szerint főztem. Borecetem nem volt, egy csepp normál ecetet tettem bele (nagyon keveset, egy teáskanálnyit sem, hogy ne legyen teljes ecetes íze) és egy kis cukrot, hogy semlegesítse (kóstolás után). Fagyasztott gombát használtam, amit ősszel gyűjtöttünk, szóval csusza keveréket, szárított gombát, kemény gombát... Tészta is klasszikus penne, amit már vettünk. Nálunk csak friss kakukkfű volt edényben, szárítva nem. Adtam hozzá egy kis szárított medvehagymát is. Meglátom, emlékszem-e még a receptre. Imádom a gombás szószokat, ez nem volt valami csodás íz. Az étel elég ízlett, még a bátyámnak is. Másnap (este főztem, akkor fejeztem be a reggelit) picit sózni kellett.
Automatikus fordítás cseh nyelvről