
Teljes készlet Jókat eszünk

Főzze a tésztát egy fazék forró sós vízben a csomagoláson feltűntetett ideig.
Ezalatt egy serpenyőben melegítse meg az olivaolajat a vajjal együtt.
Tegye a serpenyőbe a reszelt fokhagymát, és az apróra vágott hagymát, majd dinsztelje közepes lángon 2–3 percig.
Ezután tegye a serpenyőbe a majorannát, a kakukkfüvet és a felszeletelt gombát, majd pirítsa közepes lángon 5–6 percig.
Majd sózza, borsozza meg, adja hozzá az alaplevet a borecettel és főzze további 5–6 percig.
Végül öntse rá a szójatejszínt, állítsa nagyra a lángot, és főzze további 1–2 percig.
A kész mártást ossza szét 4 tányérba és főtt tésztával együtt tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon finom 👌
Automatikus fordítás lengyel nyelvről
Jó étel. Telt, krémes gombás íz. Nem szigorúan a recept szerint főztem. Borecetem nem volt, egy csepp normál ecetet tettem bele (nagyon keveset, egy teáskanálnyit sem, hogy ne legyen teljes ecetes íze) és egy kis cukrot, hogy semlegesítse (kóstolás után). Fagyasztott gombát használtam, amit ősszel gyűjtöttünk, tehát csúszós, száraz, szívós keverék... Tészta is klasszikus penne, amit már vásároltunk. Friss kakukkfű volt egy edényben, nem szárítva. Adtam hozzá egy kis szárított medvehagymát is. Meglátom, emlékszem-e még a receptre. Imádom a gombás szószokat, ez nem volt valami csodás íz. Kellően ízlett az étel, még a bátyámnak is. Másnap (este főztem, akkor fejeztem be a reggelit) picit sózni kellett.
Automatikus fordítás cseh nyelvről