Gombás-csicseriborsós polenta
- 45 perc
- 15 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 468 kcal
- 17 g fehérje
- 14 g zsír
- 64 g szénhidrát
Összetevők
- 60 g tetszőleges szárított gomba (vagy 300 g friss)
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g előfőzött csicseriborsó
- 2 evőkanál napraforgó
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1650 ml zöldségalaplé
- 2 evőkanál citromlé
- 500 ml szójatej (alacsony zsírtartalmú tehéntejjel is helyettesíthető)
- 250 g instant polenta
- 50 g light mozzarella (finomra reszelve)
- só
- bors
Elkészítés
Serpenyőben melegítse meg a napraforgóolajat, tegye rá a gombát, majd pirítsa 3 percig.
Ezután tegye hozzá a kakukkfüvet, az oregánót és a felszeletelt fokhagymát, majd pirítsa még 1 percig.
Öntsön rá kb. 150 ml zöldség alaplevet és a citromlevet, majd sózza, borsozza meg. Kb. 5 percig hagyja főni.
Egy másik fazékban forralja fel a maradék alaplevet (1500 ml) és a tejet.
Majd szórja bele a polentát és állandó kevergetés mellett főzze 4 percig.
Keverje hozzá az apróra reszelt mozzarellát, majd vegye le az edényt a tűzről.
A polentát ossza 4 tálkába, és mindegyikre tegye a gombás keverék 1/4 részét.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Itt parmezánnal javítottam a mezőnyt, kiváló volt.
Automatikus fordítás
A recept senkit nem érdekelt a családban, az egyes hozzávalókat otthon rendesen megesszük, de ezzel a kombinációval biztosan nem főzök többet.
Automatikus fordítás