
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

A megmosott krumplit héjában tegyék egy fazék vízbe és főzzék puhára (kb. 45 perc).
Serpenyőben, a tisztított vajon pirítsák meg közepes lángon a szeletekre vágott gombát (kb. 10 perc).
Majd öntsék a serpenyőbe a tejjel összekevert keményítőt, és főzzék további 5 percig. Ezután szórják meg rozmaringgal, és vegyék le a lángról.
A megfőtt krumplit hámozzák meg, tegyék a mixerbe a tojással együtt, majd turmixolják finomra.
A kikevert krumplit tegyék tálba, és dolgozzák össze a liszttel, sóval, borssal.
Lisztezzék be a munkalapot, és a tésztából formázzanak kisebb lepényeket.
A lepényeket süssék meg a serpenyőben közepes lángon, 2 evőkanál olívaolajon, 4 percig oldalanként.
A kész krumplis lepényt tálalják sült gombával. A krumplis lepényt önmagában is kínálhatják, például leveshez, vagy édességként lekvárral.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal