Gombás-rozsos burgonyalepény
- 50 perc
- 120 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 473 kcal
- 16 g fehérje
- 10 g zsír
- 81 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A megmosott krumplit héjában tegyék egy fazék vízbe és főzzék puhára (kb. 45 perc).
Serpenyőben, a tisztított vajon pirítsák meg közepes lángon a szeletekre vágott gombát (kb. 10 perc).
Majd öntsék a serpenyőbe a tejjel összekevert keményítőt, és főzzék további 5 percig. Ezután szórják meg rozmaringgal, és vegyék le a lángról.
A megfőtt krumplit hámozzák meg, tegyék a mixerbe a tojással együtt, majd turmixolják finomra.
A kikevert krumplit tegyék tálba, és dolgozzák össze a liszttel, sóval, borssal.
Lisztezzék be a munkalapot, és a tésztából formázzanak kisebb lepényeket.
A lepényeket süssék meg a serpenyőben közepes lángon, 2 evőkanál olívaolajon, 4 percig oldalanként.
A kész krumplis lepényt tálalják sült gombával. A krumplis lepényt önmagában is kínálhatják, például leveshez, vagy édességként lekvárral.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal