Gulyásleves gombával és csicseriborsóval
- 4 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 311 kcal
- 10 g fehérje
- 12 g zsír
- 37 g szénhidrát
Összetevők
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 100 g fehérhagyma (apróra vágva)
- 400 g nyers burgonya (B-típusú főző) (meghámozzuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.)
- 200 g friss barna gomba (negyedekre vágni)
- 1 gerezd fokhagyma (apróra vágni)
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál füstölt paprika (helyettesíthető őrölt édes paprikával is)
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 500 ml zöldségalaplé
- 300 ml paradicsompüré
- főzőtejszín (12%-os zsírtartalom)
- 240 g csicseriborsó konzervből (kiönteni)
- 10 g friss metélőhagyma (apróra vágni)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Először egy nagyobb fazékban melegítsen meg 2 evőkanál napraforgóolajat.
Ha felforrósodott az olaj, tegye rá az apróra vágott hagymát, és dinsztelje 4–5 percig közepes lángon.
Tegye rá a kockára vágott krumplit, a felnegyedelt gombát, az apróra vágott fokhagymát és az őrölt köményt, és dinsztelje 5–6 percig közepes lángon. Majd tegye rá az őrölt paprikát, és a paradicsompürét. Keverje össze és dinsztelje még 2 percig.
Ezután öntsön a fazékba 500 ml zöldség alaplevet, és sózza, borsozza meg. A fazekat fedje le fedővel, és főzze a keveréket 15–17 percig közepes lángon, hogy a krumpli megpuhuljon.
Ha megpuhult a krumpli, öntsön a fazékba 100 ml tejfölt, majd tegye bele a csicseriborsót. A keveréket még 4 percig főzze közepes lángon, fedő nélkül.
Ha kész a leves, zárja el a gázt, ossza szét a levest 4 tányérba, szórja meg apróra vágott friss metélőhagymával, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A pörkölt tetszett. A paradicsompürét adom, fűszerezve. Az íze annál jobban kitűnt. 1-re értékelem.
Automatikus fordítás
👍
Automatikus fordítás
nagyon tetszett
Automatikus fordítás