Gyors chili con carne
- 10 perc
- 40 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 640 kcal
- 31 g fehérje
- 21 g zsír
- 74 g szénhidrát
Összetevők
- 100 g pirospaprika
- 100 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál napraforgó
- 1 teáskanál őrölt édes paprika
- 1 teáskanál cayenne bors
- 400 g darált marhahús (10-15%-os zsírtartalom)
- 300 ml zöldségalaplé
- 800 g konzerves szeletelt paradicsom
- 400 g előfőzött vörösbab
- 240 g basmati rizs (száraz állapotban)
- friss koriander (a tálaláshoz)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
A pirospaprikát mossa meg és vágja rövid csíkokra. A hagymát vágja apróra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre.
Egy nagyobbb méretű, öblösebb serpenyőben melegítsen meg 1 evőkanál napraforgóolajat, tegye hozzá a szeletelt paprikát, a hagymát, a fokhagymát az őrölt édespaprikát és a kayenne borsot, majd az egészet pirítsa kb. 3 percig takarék lángon.
Tegye hozzá a darált marhahúst, állítsa közepesre a lángot, majd állandó kevergetés mellett süsse kb. 15 percig.
Öntse a serpenyőbe az alaplevet, tegye hozzá a konzerv paradicsom szeleteket, az előfőzött babot, a sót és a borsot. Majd állítsa takarékra a lángot, fedje le a serpenyőt, és gyakori kevergetés mellett 20 percig főzze.
Amíg fő a hús, egy lábasban főzze meg a basmati rizst, a csomagoláson található leírás szerint. (a fehér basmati rizst általában kb. 10–15 percig kell főzni lefedve, kis lángon, 1,5–2-szer annyi sós vízben).
A serpenyőben elkészült chili con carne-t korianderes főtt rizzsel tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
jó
Automatikus fordítás