
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

A pirospaprikát mossa meg és vágja rövid csíkokra. A hagymát vágja apróra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre.
Egy nagyobbb méretű, öblösebb serpenyőben melegítsen meg 1 evőkanál napraforgóolajat, tegye hozzá a szeletelt paprikát, a hagymát, a fokhagymát az őrölt édespaprikát és a kayenne borsot, majd az egészet pirítsa kb. 3 percig takarék lángon.
Tegye hozzá a darált marhahúst, állítsa közepesre a lángot, majd állandó kevergetés mellett süsse kb. 15 percig.
Öntse a serpenyőbe az alaplevet, tegye hozzá a konzerv paradicsom szeleteket, az előfőzött babot, a sót és a borsot. Majd állítsa takarékra a lángot, fedje le a serpenyőt, és gyakori kevergetés mellett 20 percig főzze.
Amíg fő a hús, egy lábasban főzze meg a basmati rizst, a csomagoláson található leírás szerint. (a fehér basmati rizst általában kb. 10–15 percig kell főzni lefedve, kis lángon, 1,5–2-szer annyi sós vízben).
A serpenyőben elkészült chili con carne-t korianderes főtt rizzsel tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
finom😋
Automatikus fordítás
jó
Automatikus fordítás