Kókusztejes, karfiolos csirkeragu
- 10 perc
- 25 perc
- Közepesen nehéz
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 450 kcal
- 30 g fehérje
- 27 g zsír
- 20 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Egy tiszta karfiol felét bontsa szét a rózsáira, a másik felét reszelje durvára.
A hagymát vágja apróra, majd 2 evőkanál olivaolajon serpenyőben dinsztelje meg. Tegye rá az áttört fokhagymát, és még egy kicsit dinsztelje.
Ezután tegye rá a rövid csíkokra vágott csirkemellet, és takarék lángon süsse meg.
Majd tegye a serpenyőbe a reszelt karfiolt, öntse rá az alaplevet, és lefedve párolja.
Ha az alaplé beivódott, ellenőrizze, hogy a karfiol megfőtt-e. Ha még nem, öntsön hozzá egy kis vizet, és párolja tovább.
Ezután tegye a serpenyőbe a karfiolrózsákat, a kurkumát és a curryt, végül öntse rá a kókusztejet.
10 percig hagyja főni, majd ízesítse sóval, borssal.
Főtt rizzsel vagy kenyérlepénnyel tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Szerintem elég vékony volt, simán lehet még karfiolt reszelni, nyomtam még fokhagymát és végül szórtam rá őrölt chilit is, de szeretem az erős ízeket, a recept kitűnő és nagyon tetszett, biztosan elkészítem még:))
Automatikus fordítás
nagyon finom recept..
Automatikus fordítás
Ez a recept finom. Gyakran főzök.
Automatikus fordítás