Köles rizottó
- 15 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 525 kcal
- 18 g fehérje
- 11 g zsír
- 90 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra és készítsen elő sütőtálat (20 cm × 30 cm).
A répát és a tököt vágja kisebb kockákra, a brokkolit szedje szét apró rózsákra, a póréhagymát pedig vágja véhony szeletekre.
A kölest 3× forrázza le forró vízzel, majd szűrje le. Ezután tegye át az előkészített sütőtálba.
Tegye bele a felszeletelt zöldséget, kukoricát, áttört fokhagymát, olivaolajat, curry-t, sót és borsot. Majd öntse le a forró zöldség alaplével és keverje meg.
A keveréket tegye az előmelegített sütőbe. Süsse 180 °C-on addig, amíg elpárolog a folyadék és a köles megpuhul (15–20 minut). Sütés közben időnként keverje meg a rizottót, és szükség esetén adjon hozzá egy kis vizet.
A kész rizottót hintse meg apróra vágott petrezselyemlevéllel, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon finom és látványra is guszta