Portobellós steak avokádómártással és burgonyával
- 35 perc
- 28 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 476 kcal
- 7 g fehérje
- 36 g zsír
- 31 g szénhidrát
Összetevők
- 2 evőkanál olívaolaj
- narancslé
- 1/2 citrom leve
- ½ teáskanál szárított kakukkfű
- 4 darab portobello gomba (tisztítva)
- só
- bors
- 500 g nyers burgonya (B-típusú főző)
- 1 evőkanál tisztított vaj
- 1 maroknyi friss petrezselyemzöld (apróra vágni)
Címkék
Elkészítés
A burgonyát hámozzák meg, főzzék puhára forró, sós vízben, kis lángon, kb. 15 percig.
Amíg fő a krumpli, készítsék el a pácot: keverjék össze az olívaolajat, a narancs levét, a citrom levét, a kakukkfüvet, a sót és a borsot.
A megtisztított gombát tegyék a pácba, fedjék le a tálat, és kb. 20 percig hagyják állni.
Amíg a gomba pácolódik, készítsék el a mártást. Hámozzák meg az avokádót, szedjék ki a magját, vágják kockára, tegyék tálba, és villával nyomkodják össze. Törjék át a fokhagymát, tegyék azt is a tálba, majd tegyék hozzá az olívaolajat, a fél citrom levét és az újhagymát. A mártást keverjék össze, ízesítsék sóval, borssal.
Vegyék ki a gombát a pácból, és tapadásmentes serpenyőben pirítsák közepes lángon mindkét oldalról kb. 4 percig.
A megfőtt krumplit keverjék össze a ghível és a petrezselyemlevéllel.
A pirított gombát vágják szeletekre, öntsék rá a mártást, és a kész burgonyával tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal