
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

A burgonyát hámozzák meg, főzzék puhára forró, sós vízben, kis lángon, kb. 15 percig.
Amíg fő a krumpli, készítsék el a pácot: keverjék össze az olívaolajat, a narancs levét, a citrom levét, a kakukkfüvet, a sót és a borsot.
A megtisztított gombát tegyék a pácba, fedjék le a tálat, és kb. 20 percig hagyják állni.
Amíg a gomba pácolódik, készítsék el a mártást. Hámozzák meg az avokádót, szedjék ki a magját, vágják kockára, tegyék tálba, és villával nyomkodják össze. Törjék át a fokhagymát, tegyék azt is a tálba, majd tegyék hozzá az olívaolajat, a fél citrom levét és az újhagymát. A mártást keverjék össze, ízesítsék sóval, borssal.
Vegyék ki a gombát a pácból, és tapadásmentes serpenyőben pirítsák közepes lángon mindkét oldalról kb. 4 percig.
A megfőtt krumplit keverjék össze a ghível és a petrezselyemlevéllel.
A pirított gombát vágják szeletekre, öntsék rá a mártást, és a kész burgonyával tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nem nagyon nyűgözött le.
Automatikus fordítás